torsdag 29 juli 2010

Morotssoppa med ingefära och apelsin

½ L vatten

1 buljongtärning

2 stora (eller 4 små) morötter

1 gul lök

½ dl röda linser

1 stor apelsin (saften och lite av skalet)

Färsk riven ingefära (ca en potatis-storlek)

(Överkurs: persilja och kräm fräsh eller grädde)



Skär morot och lök och koka tillsammans med vatten, buljong och linser tills morötterna är helt mjuka. Mixa med mixer (eller med potatisstamp) och tillsätt pressad apelsin och rivet skal, ingefära (samt kräm fräsh och hackad persilja). Smaka av med salt och peppar.




Njut!

1 kommentar:

  1. nu skriver jag en egen komentar eftersom ingen annan gör det.

    Soppan kan behöva lite mer vatten. Istället för appelsin kan man använda citron och lite socker. Men sånt där fattar ni väll skälva.

    SvaraRadera