Här är ett recept på ett fantastiskt bröd som är mycket lätt att baka. Det är snott från paindemartin-bloggen, men reviderats och förändrats för att anpassas till oss med lite mindre tid att spendera på bröd-bakning.
Kvällen innan blandar du
3 dl vatten
(390 g) ca 4-5 dl dinkel/spelt mjöl (siktat/fint)
3 gram torrjäst
6 gram salt
en näve pumpkärnor
Det ska bli en lös deg som du inte vill knåda, blanda väl, men det behöver inte arbetas länge
Låt stå och jäsa under natten
På morgonen rör du lite i degen, och stjälper upp den på ett bakplåtspapper och platta ut den lite, om man vill kan man ha på några extra pumpkärnor för att det ser så snyggt ut. Sätt på ugnen på högsta temperatur, och sätt in en plåt. Låt degen jäsa på bakplåtspappret mens ugnen blir varm, och när den är det så tar du ut plåten och lägger degen och bakplåtspappret på den, och så skjuts in i ugnen som du samtidigt sänker till 250 grader. Så kan den stå där inne ca 15 min, man får hålla koll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar